Current track

Title

Artist


Ice MC


Ice MC (Ian Campbell, nascut la 22 martie 1965) este un rapper britanic cunoscut in anii 90 pentru hituri precum:  “Take Away the Colour”, “Think About the Way” “si “It’s a Rainy Day.”

Producatorul italian Roberto Zanetti (aka Robyx) si echipa sa de muzica au produs toate hiturile majore ale Ice MC, producand in acelasi timp si alti artisti majori din anii ’90, cum ar fi Double You, Alexia si Corona.

În 1989, în Italia, Ice MC sa întâlnit cu cântăretul și artistul Roberto Zanetti (și compozitorul cunoscut sub numele de Savage și producătorul Robyx). Primul lor single, numit “Easy”, realizat în stil hip-house, a ieșit în 1989. A devenit un succes în întreaga Europă, ajungând în top 5 în Italia și în top 3 în Germania. Următoarele două single-uri, “Cinema” și “Scream”, și albumul de debut ulterior, Cinema (lansat mai târziu în 1990), au fost de asemenea de succes. În 1992, al doilea album, My World,  nu a reușit să obțină succesul predecesorului său.

Cel de-al treilea album, Ice’n’Green, a fost lansat în 1994 impreuna cu Alexia. Trei dintre piesele sale cele mai de succes, “Think about the Way”, “It’s a Rainy Day” and “Take Away the Colour”, au făcut diagrame în întreaga lume. Pentru al treilea album Ice MC a adoptat un aspect nou de dreadlocks și a folosit un stil Jamaican rap, cunoscut sub numele de raggamuffin. De asemenea, albumul a fost lansat în SUA, unde cele două mari single-uri au avut un succes neasteptat la radiourile locale.  Albumul Ice’n’Green a fost lansat oficial in 1995, iar aceasta conținea diverse remixuri de single-uri anterioare.

Din cauza unor neintelegeri, in 1996, ICE rupe colaborarea cu producatorul Zanetti si Alexia si incepe colaborarea cu Enrico Zabler (component al trupei Masterboy) si lanseaza primul album in noua formatie “Dreadatour”ce includ piesele: “Give Me The Light”, “Music For Money”, “It’s Up To You” iar albumul a avut un succes imens in Europa.

La sfârșitul anului 2002, el a decis să se întoarcă în Italia și să îl contacteze din nou pe Roberto Zanetti. Împreună au început să scrie niște materiale noi și, la începutul anului 2004, au început să înregistreze un nou album, Cold Skool.

ICE, este de asemenea un pictor și își vinde picturile prin intermediul site-ului său web. În 2012, a fost lansat un nou single “Out Tonight” cu Giulia Gal și în 2013 noile remixuri de Enfortro & Dirty Disciples. În 2017, single-ul cu Nico Heinz și Max Kuhn.