Un mare hit al trupei ACE OF BASE, era cât pe ce să nu fie lansat!

All That She Wants este o piesă emblemă pentru muzica pop din anii 90, a fost un hit care a dat viață trupei Ace Of Base dar și o melodie care era cât pe ce să nu fie lansată. Norocul lor a fost un casetofon defect din mașina unui producător celebru.

Această piesă nu a fost prima piesă Ace Of Base, însă a fost primul hit al trupei suedeze, producția melodiei în forma în care aceasta a cunoscut succesul a venit după o întâmplare oarecum bizară. Jonas și Ekberg, doi dintre membrii trupei a luat legătura cu Denis Pop, un faimos producător suedez care i-au trimis acestuia o casetă demo cu piesa  într-o variantă nefinisată. Denis nu a fost foarte impresionat de melodie, însă caseta a rămas blocată în casetofonul mașinii acestuia, astfel, câteva zile la rând a ascultat-o în drum spre muncă, timp în care imaginația sa a început să lucreze intens. În cele din urmă, omul a decis să ajute la producția piesei și a venit cu mai multe schimbări iar în primul rând a scăpat de o strofă de rapp care exista în varianta inițială, apoi a modificat niște versuri și a renunțat la aproape jumătate din partea instrumentală pe care o considera mult prea încărcată. Astfel s-a ajuns la soundul final descris ca un fusion double raggae pop sau marcă înregistrată Ace Of Base.

Sursa de insirație al acestui hit a pornit de la o melodie din 1990, Kayo – Another Mother. Ace Of Base are un trecut tumultuos și deși trupa este inactivă din 2015 atunci când a rămas fără vocaliști, ea nu a fost desființată oficial dar un lucru care s-ar putea să te surprindă este succesul pe care la avut acest proiect muzical. Când te gândești la Ace Of Base, probabil că te gândești la o trupă fun care ți-a animat petrecerile copilăriei și nu te gândești ca la cineva uriaș care a creat istorie, așa că vom prezenta cifrele oficiale: cu peste 60 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Ace Of Base este a 3-a cel mai de succes proiect muzical din Suedia după ABBA și ROXETTE. „The Sign” este unul dintre cele mai bune vândute albume din istorie cu 9 discuri de platină în S.U.A. și 3 single-uri ajunse nr.1 Bilboard Top 40. Prima piesă a fost „The Sign”, apoi „Don’t Turn Around” și bineînțeles, piesa noastră „All That She Wants”. Aceasta a primit în total 5 discuri de platină în Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă și 5 discuri de aur în Germania, Austria și Franța, A ajuns pe locul 1 în topurile muzicale din 13 țări  și face parte din mai multe clasamentele istorice de prestigiu. Mai mulți artiști au fost influențați de soundul lui Ace Of Base considerat un reper al muzicii pop din anii 90. Lady Gaga a spus că albumul său „The Fame Monster” a fost influențat de trupele anilor 90, iar cel mai bun exemplu este piesa Alejandro care curge exact în ritmul Ace Of Base.
Sursa: Diamantion Music Festival