„Culture Beat” cu sau fara „Tania Evans”

Culture Beat este un proiect german infiintat de Torsten Fenslau in 1989 avandu-i in componenta pe rapparul „Jay Supreme” si „Lana Earl”, primul album „Horizon” a fost lansat in martie 1991 in format CD, caseta, vinil. Adevaratul succes avea sa-l cunoasca 2 ani mai tarziu cand „Tania Evans” ii ia locul lui „Lana” si inregistreaza in 1993 primul slagar in noua versiune „Mr.Vain” bucurandu-se de un succes formidabil, ajunge nr.1 in 13 tari. Imediat apare si albumul „Serenity” care a primit premiul ECHO ca cel mai bun album de muzica germana vandut in lume. La putin timp, fondatorul proiectului „Torsten Fenslau” moare in urma unui accident rutier iar locul lui este ocupat de fratele sau „Frank Fenslau” in postura de manager. Dupa o pauza de 2 ani, apare ce-l de-al 3-lea lbum intitulat „Inside Out” iar piesa cu acelasi nume ajunge pe locul 5 in Germania si locul 32 in Regatul Unit.
In 1997 au loc schimbari majore, in locul lui „Tania Evans” apare in scena „Kim Sanders” iar stilul eurodance este inlocuit cu un stil Pop mai comercial. Kim a mai colaborat si cu Captain Hollywood Project pentru piesa „Impssibile”. Dupa plecrea lui Tania, in scuer timp „Jay Supreme” decide sa paraseasca grupul iar in locul lui vine rapparul „Next Up”, in aceasta postura apare ce-l de-al patrulea album „Metamorphosis” care nu se bucura de succesul albumelor anterioare lansate.
In 2001 „Jacky Sangster” ii ia locul lui Kim fiind ce-a de-a 4-a interpreta a proiectului, iar singelul „Insanity” nu a mai avut acelasi succes in Germania ca si piesele anterioare, dar in schimb a ajuns No.1 in Israel.
În ianuarie 2013, a fost lansat un album de compila?ie, „The Loungin ‘Side of”, care con?ine versiuni acustice ale hit-urilor preluate de la Inside Out ?i Metamorphosis.

Cu toatea stea, nimic nu depaseste succesul „Culture Beat” atunci cand ia avut ca membri de proiect pe „Jay Supreme” si „Tania Evans”. Formatia „Culture Beat” este impartita in doua: latura „Tania Evans” (vocea originala la piesa Mr. Vain) si „Jacky Sangster”.
In Romania, anul acesta vor fi invitati sa cante la 2 festivaluri cu muzica retro si anume diMENSION (Covasna) care a confirmat ca „Tania Evans” va interpreta Mr. Vain iar la „We Love Retro” Cluj-Napoca nu stim deocamdata dar probabil ca va veni trupa nou infiintata dupa anul 2000. Ramane la atitudinea voastra sa agreati care dintre cele 2 „Culture Beat” este mai reusita.

Culture Beat cu Jacky Sangster
Culture Beat cu Tania Evans
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *