News

De ce a fost asasinată “Loalwa Braz” cântăreața marelui HIT “Lambada”

Loalwa Braz de origine Braziliană, a făcut parte din proiectul francez Kaoma încă din anul 1988 atunci când s-a înființat. Un an mai târziu avea să lanseze ce-l mai mare hit al său, “Chorando Se Foi” (“Lambada”) care a devenit rapid celebră în toată lumea. Braz s-a născut în Jacarepaguá, Rio de Janeiro, într-o familie de muzicieni: tatăl ei era lider de orchestră, iar mama ei era un pianist popular și clasic. Braz a învățat să cânte la pian la vârsta de patru ani și a început să cânte vocal la vârsta de 13 ani. A locuit la Paris din 1985 și la Geneva din 2010 până la moartea sa în 2017. În tot acest timp, a activat în formația Lambada , care, pe lângă marele HIT Lambada, au mai urmat piese precum: “Tago Mago”, “Dançando Lambada”, “Mélodie D’Amour”, “La Media Noche”, “Tago Mago” și “Banto” care nu s-au bucurat de același succes ca și prima lor melodie.

Braz a fost membru al Academiei Franceze de Arte, Științe și Literatură; a fost decorată cu medalia de argint (Prix Thorlet) în 2003. A lansat un album solo în 2006, ea însuși o călătorie între romantism și explozia de ritmuri care a caracterizat stilul muzical al artistului. Un nou titlu a îmbogățit cariera cântăreței, care tocmai fusese numită cu onoare Ambasadorul Asociației Francofone pentru Promovarea Sportului  (AFPES) din întreaga lume.

Pe data de 19 Ianuarie 2017, “Loalwa Braz” a fost victima unui jaf, în urma caruia artista î-și pierde viața. Celebra cântăreață a avut parte de o moarte extrem de violentă. Aceasta a fost jefuită de hoți, ucisă, iar apoi arsă, în interiorul vehiculului său, nu departe de domiciliul acesteia. Potrivit anchetatorilor, un angajat ce lucra ca manager la un restaurant deținut de Loalwa, pe nume Wallace de Paula Vieira, în vârstă de 23 de ani, a mers la poliție, declarând că a fost martor la moartea acesteia. El a declarat că patru bărbați au intrat în casa ei, au furat obiectele de valoare și au răpit-o pe cântăreață. Pentru că povestea lui era plină de contradicții, investigatorii au început să-l confrunte pe acesta, iar Wallace de Paula a clacat și a mărturisit crima. Acesta, însoțit de încă doi tineri, Gabriel Ferreira, 21 de ani, și Lucas Silva, 18 ani, au pornit spre casa artistei cu gândul să o jefuiască. Însă, când au ajuns acolo, aceasta a opus rezistență, au bătut-o, au înjunghiat-o mortal și au dus-o în mașina ei. Hoții au încercat să fugă cu mașina ei, însă după ce au mers aproape un kilometru, mașina s-a stricat și au decis să-i abandoneze trupul în mașină și să-i dea foc. În plus, polițiștii au găsit cardul bancar și telefonul artistei în posesia lui Ferreira și al lui Silva.
Loalwa Braz se recupera după un tratament de cancer de ovare, reușind să învingă boala și se pregătea să relanseze unele dintre hiturile ei de succes. Ultima ei apariție, în claitate de artistă, a fost în septembrie 2016, în Porto Seguro, la un festival (potrivit Libertatea.ro).