News

Fondatorul proiectelor: La Bouche, Le Click, Boney M, Milli Vanilli, No Mercy, a murit la vârsta de 82 de ani

Producătorul de origine germană, Frank Farian a fost interpret şi producătorul mai multor formaţii care au devenit celebre datorită lui. S-a stins în data de 23.01.2024 în apartamentul său din Maiami, Florida iar cauza decesului încă nu a fost făcută publică.

Farian a lucrat şi cu alți artiști, printre care Stevie Wonder și Meat Loaf, dar el este cel mai bine amintit pentru proiectul Boney M, care a vândut peste 100 de milioane de discuri în timpul apogeului lor, ajungând numărul unu cu „Rivers of Babylon”, „Brown Girl In The Ring”. „, și numărul unu de Crăciun „Copilul Mariei”.

Născut Franz Reuther în Kirn, vestul Germaniei în 1941, Farian și-a început cariera în industria muzicală ca artist solo, pregătindu-se și pentru a deveni bucătar. Potrivit The Guardian , Farian a lansat o versiune Schlager a cântecului country „Rocky” în 1976, înainte de a fonda Boney M. în același an.

Farian a fondat și duo-ul pop R&B Milli Vanilli în anii 1980, cel mai bine cunoscut pentru piesele lor „Blame It On The Rain” și „Girl You Know It’s True”, potrivit BBC.

Frank Farian a scăpat cumva de cea mai mare parte a reacțiilor negative din scandalul legat de Milli Vanilli și a găsit mai mult succes ca producător pentru grupul eurodance din anii ’90 La Bouche şi un an mai târziu înfiinţeayă trupa Le Click. De asemenea, a fondat un act pop latin numit No Mercy.