News

Postul de muzică Atomic reintră în grila programelor TV

Atomic TV a primit autorizarea CNA şi este disponibil pe cablu TV

Atomic TV este primul post de muzică din România lansat pe data de 3 februarie 1999. La vremea ceea, piața muzicală din România era supraaglomerată de artiști și formații de toate genurile iar muzica lor era ascultată doar la radio, pe albume sau pe compilații disponibile în format audio. Practic nu exista un post TV unde trupele muzicale să-și promoveze creațiile în format video deoarece s-a crezut atunci că televiziunea reprezenta o rampă de lansare pentru artiștii acestor vremuri, fiind cunoscuți mai târziu ca artiștii “Generației Atomic”.  Atomic TV s-a înființat exact în momentul potrivit și astfel devine foarte popular în țară, la început s-a putut urmări doar în București  prin rețeaua analog și treptat toate firmele de televiziune prin cablu din toată țara au început să difuzeze Atomic TV.

Primul proprietar Dacia RTV București sub licența Atomic Entertainment difuzează până în 2004 în format 576i 4:3 SDTV, în urma datoriilor acumulate către firma Empire, firmă care a produs o mare parte din clipurile difuzate de Atomic TV, marca Atomic a fost pusă sub sechestru și scoasă la vânzare, astfel încât, după o lungă perioadă de procese, televiziunea a fost nevoită să renunțe la propria denumire, transformându-se astfel în 26 iunie 2004 în TV K Lumea (sloganul cu care s-a lansat). Dar a continuat să emită online după ce omul de afaceri Nicolae Șerbu a câștigat marca în instanță.  Atomic TV și-a oprit emisia pe online în anul 2006, dar după 9 ani de pauză, a fost relansat tot pe online (în octombrie 2015), dar pe data de 1 februarie 2018 și-a oprit din nou emisia.  După 15 ani de pauză la TV și după 3 ani de pauză în online, Atomic TV a obținut la data de 28 septembrie 2021 o nouă licență din partea CNA pentru relansarea televiziunii.[1]Relansarea acestuia a avut loc pe data de 20 noiembrie 2021, momentan online, în teste. Pe data de 23 noiembrie 2021, Atomic TV a primit avizul de la CNA pentru intrarea pe rețelele de cablu și satelit.

În decembrie Atomic TV a devenit disponibil în rețele NextGen și RCS & RDS. Canalul difuzează melodii din anii 2000-2010-2020, precum și hituri recente care aparțin caselor de discuri Cat Music, Global Records, Sprint Music, Rebel Music, Nova Music Entertainment, MediaPro Music, Vandal Records, nopartyboys, Seek Music, PugLife Enterteament, Young G, M6 Mafia Records, Golden Boy Society și HaHaHa Production, Lanoy Records și 20CM Records.