News

Rapperul Coolio a decedat la vârsta de 59 de ani

Artis Leon Ivey Jr. (Coolio) a murit miercuri 28 Septembrie la Los Angeles California în jurul orei locale 17, deocamdată nu sunt făcute publice motivul morții lui.
Coolio s-a născut în statul Pennsylvania, SUA la data de 1 August 1963 iar cariera sa de rappar a început în anii ’80 și a câștigat faimă în scena underground. și-a lansat albumul de debut, „It Takes a Thief”, în 1994, obținând un hit în Top Ten cu single-ul „Lakeside”, „Fantastic Voyage” a fost prima melodie care l-a pus cu adevărat pe hartă. Probabil cel mai mare cântec al lui, „Gangsta’s Paradise”, de la coloana sonoră al filmul „Dangerous Minds”, și-a crescut puterea de vedetă la proporții gigantice. A câștigat un Grammy în 1996 pentru cântec și a fost certificat triplu platină de către Asociația Industriei Înregistrărilor din America.
În ultimii ani, Coolio s-a bucurat de avantajele de a fi o figură nostalgică, făcând apariții la televiziune în emisiuni precum „Celebrity Cook Off” și „Celebrity Chopped”, a avut și o emisiune la Oxygen, „Coolio’s Rules”, care a fost difuzată în 2008.

R.I.P Coolio 1963-2022