Flashback

Sărbătoritul zilei: D-Rock (2 Brothers on the 4th Floor)

Astăzi vom aduce în prim plan o legendă a muzicii dance 90 ajuns la ce-a de-a 52-a aniversare, rapperul René Phillips s-a născut în Aruba pe 17 ianuarie 1970 și a făcut parte din proiectul olandez “2 Brothers on the 4th floor”,
A părăsit Aruba la vârsta de 6 ani pentru a emigra în Olanda. Și-a petrecut primii ani de adolescență în Dayton, Ohio și s-a întors în Olanda la vârsta de 18 ani pentru a urma o carieră în muzică.
A început sub numele de CMC, ca rapper al grupului Master Rockers, redenumit ulterior Mellow MCs, în colaborare cu Benny Ferrier (alias Mighty B) în 1989. René a cunoscut o mulțime de artiști, printre care rapperii din grupul 24K, care căutau un colaborator pentru al doilea album al lor, Words… Yet Unspoken . Albumul cu René ca CMC a fost lansat în 1992 sub eticheta DJAX. În același an, René a putut fi auzit pe albumul lui King Bee Royal Jelly (cu Pryme și Allstar Fresh aka Guan Elmzoon) și, bineînțeles, pe minialbumul Working Undercover lansat de Mellow MC’s.
Mai târziu a fost descoperit de viitorii săi producători, care cu ei a inregistrat si a lansat un single solo numit “I Can’t Believe It’s Over” , din pacate pentru el single-ul nu a mers asa de bine. Rap-urile urmau să fie reutilizate ulterior pe o piesă omonimă de pe primul album al “2 Brothers on the 4th Floor”. Ar fi trebuit să fie și rapper la “Can’t Help Myself” și “Turn Da Music Up” , dar la vremea aceea era legat printr-un contract cu o altă companie de discuri… Pentru cel de-al treilea single al lui “2 Brothers on the 4th Floor”, s-a alăturat grupului, proiect împreună cu vocalista Des’ray. Acesta a fost începutul unei povești de succes care a dus la un succes major pe scena muzicii dance din întreaga lume.
În 1993 l-a cunoscut pe Brian Busby și împreună în 1995 au creat casa de discuri CMC Records, (sub care au fost lansate single-uri de debut E-life, Postman și Two Outta Milions) în colaborare cu Soul Relations, una dintre cele mai active case de discuri de muzică neagră din Olanda. Timp de 2 ani, D-rock a prezentat și emisiunea TMF TV The Pitch împreună cu rapperul Glaze. Spectacolul a prezentat în fiecare săptămână cei mai buni artiști hip-hop naționali și internaționali. După ultimul sezon al emisiunii, Glaze și René s-au alăturat postului New Dance Radio. Acolo, împreună cu DJ Mass, au prezentat o emisiune radio hip-hop săptămânală numită Tha Bomb.
Dragostea lui René pentru muzică se îndreaptă și către Hip Hop (Rap) și muzica R&B. El este cel mai mare fan al lui Janet Jackson și speră să o întâlnească o dată.
În 2000, René și Brian au semnat un contract de parteneriat cu Edel Records și și-au mutat studiourile la Hilversum. Și-au orientat activitatea către descoperirea de noi talente. De exemplu, Keeyel care a marcat un hit cu single-ul Geef Me Dat Ding.
Deși este încă rapperul oficial al grupului “2 Brothers on the 4th Floor”, este și membru al grupului “Sweetcoffee”, cu care a lansat în 2010 cel de-al doilea single U-turn de pe albumul Face 2 Face . În prezent locuiește în Antwerp, Belgia.
D-Rock a fost prezentat de James Stefano pe o coperta a hitului Eurythmics Sweet Dreams în anul 2012.