FlashbackNews

Misterul din spatele proiectului „Milli Vanilli”

Trupa Milli Vanilli s-a înființat 1988 de către producătorul Frank Farian și i-a avut ca membri pe: Charles Shaw, John Davis, Brad Howell și Linda Rocco. Deoarece nu aveau o imagine scenică suficient de convingătoare deși erau foarte talentați în muzica, Frank i-a înlocuit pe cei patru cu 2 băieți cu figuri exotice Fabrice Morvan (din Franța) și Robert Pilatus (din Germania). Noii membri aveau apariție scenică prin look și dans, însă le lipseau exact ce era ma important și anume voce muzicală. Producătorul grupului a găsit imediat soluția salvatoare neputând să renunțe ușor la cei doi, astfel pentru prima piesă în noua formulă Girl You Know Its True a fost înregistrată în studio cu soliști de ajutor precum John Davis, Charles Shaw și Brad Howell. Imediat după lansare, piesa a devenit un hit și a fost purtată în turneu în Europa, împreună cu albumul de debut  All or Nothing. În concertele pentru promovare al albumului, băieții au făcut playback, nebănuind nimeni acest secret până când au fost invitați de către MTV să presteze în cadrul unui festival live din Connecticut. În timpul unei piese, banda a sărit repetând anumite porțiuni din cântec, punându-i pe cei doi într-o postură penibilă. Pilatus a fugit de pe scenă de rușine, deși spectatorii nu păreau prea deranjați de incident.

 

   Momentul în care a sărit banda în timpul concertului

Acest moment stânjenitor a rămas un mister, necunoscându-se nici în ziua de astăzi dacă a fost un accident sau a fost o mână bine intenționată. După acest moment au fost demascați că Fabrice și Robert nu au cântat niciodată piesele trupei și că tot timpul au făcut playback iar această știre a provocat un scandal uriaș fără precedent în istoria muzicii.

 

Conținutul albumului Girl You Know It’s True a fost atribuit exclusiv lui Rob Pilatus și lui Fabrice Morvan, fără ca ceilalți soliști, care au interpretat mare parte din material, să fie pomeniți. Acest lucru l-a scandalizat pe Charles Shaw, care a dezvăluit în presă că cei doi sunt impostori și că el a contribuit substanțial la realizarea albumului. Puși în fața faptului împlinit, cei doi artiști au fost nevoiți să recunoască faptul că nu au cântat nicio piesă de pe albumul lor. Totodată au recunoscut că în turnee nu au făcut decât să dea din buze după negativul pieselor.

Imediat după scandalul de presă, toți artiștii care au cântat în Milli Vanilli au părăsit compania celor doi „impostori” și au format propria trupă  The Real Milli Vanilli.

Singurul album al formației, care ar fi trebuit să fie al doilea album al trupei Milli Vanilli, s-a numit The Moment of Truth. Discul a fost lansat numai în Brazilia, Europa, Asia și Noua Zeelandă.

Componenții trupei desprinse din Milli Vanilli au fost Drad Howell, Icy Bro, Ray Horton, Gina Mohammed și John Davis.

În aprilie 1998, proiectul Milli Vanilli este pus sub semnul întrebării după moartea subită a lui Rob Pilatus. Germanul a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Frankfurt, pe fondul consumului de alcool și din cauza unei supradoze de medicamente legale. Moartea sa a fost catalogată drept accidentală.

Fabrice Morvan și John Davis (dreapta). FOTO: Getty Images

Azi, trupa mai trăiește prin numele lui Fabrice Morvan, care face duet cu John Davis sub titulatura Milli Vanilli Experience. Sursa: Stirile PROTV si CZB.ro

 

Lasă un răspuns