Flashback

Pandera, o bucată din Paradis

Readucem astăzi în prim plan, o trupă care ne-a vrăjit cu muzica lor nopțile de vară spre sfârșitul anilor 90 prin discoteci sau la mare dar și la tarabele cu casete unde comercianții î-și promovau ultimile achiziții în materie de muzică.

”Pandera” este un proiect german al labelului ”MNF Records” înființat în anul 1996 de către producătorul german Franz Merwald. A cooptat în trupă pe rapper-ul ”Markus Schuster” și pe vocalista ”Christina Bianco” (cunoscută mai mult sub numele ”Janina”). Prin stilul său muzical euroreggae și freestyler (ce era un gen foarte în vogă la acea perioadă), grupul a reușit să cucerească simpatia petrecăreților ce obișnuiau să ocupe discotecile până dimineață.
Dintre toate creațiile, doar o singură piesă a reușit să intre în topurile europene, ”In My Dreams” care dispune și de un videoclip (fiind singurul videoclip al proiectului din toată cariera lor) care apare pe primul album și cel mai vândut din toate cele 5 albume oficiale, ”A Piece Of Paradise” lansat în anul 1998. Primul lor single se numește ”I Love You Baby” lansat spre sfârșitul anului 1996, apoi a urmat ”Joy And Fun” și ”Fifth Colour Man” lansate în 1997, ”In My Dreams”, ”Come To Me”, ”Terranova”, ”Summerfeeling” lansate 1998.
În 2000, apare cel de-al 2 lea album ”Sun Splash Summerdance & Freestyle” ce conțin piesele ”Celebrate The Summertime”, ”Cecilia”, ”Peaches Night”, ”What Ever”, dar nici o melodie de pe acest album nu a reușit să intre în topurile europene.
Deoarece nu a reușit să egaleze succesul din anii 97-98, grupul se destramă în 2002 nu înainte de a lansa încă un album cu cele mai reușite creații care se numește From Sunrise 2 Sunset
În speranța că v-am trezit amintiri frumoase din verile anilor 90, vă las mai jos un megamix cu cele mai frumoase melodii a fomației ”Pandera”