Flashback

“Time Is Ticking Away” a fost cel mai mare succes al formației C-Block în România

Timpul trece sau time is ticking away, un mesaj motivațional transmis în urmă cu 24 de ani de formația C-Block și una din melodiile care a ajuns numărul 1 în topul muzical românesc în anii 90.

“Time Is Ticking Away” este o piesă cu un mesaj pe care astăzi îl găsim în majoritatea spiciurilor motivaționale despre viață, un fel de life coaching pe ritmuri de hip-hop, însă probabil că pentru pasionații de muzică mesajul nu a contat atât de mult cât a contat soundul piesei. În acea perioadă era în vogă acel stil de hip-hop hibrid în care vocile grave ale rapper-ilor alternau cu vocile melodioase de pe refren ( Ex: Nana, Down Low)
În 1997 “Time Is Ticking Away” a ajuns numărul 1 în “Romanian Top 100”, poziție pe care în acel an au mai stat piese ca: “Everybody” (Backstreet Boys), “Il Be Missing You” (Puff Daddy) sau “Unbreak My Heart” (Toni Braxton).
Înainte să-i cunoaștem pe artiști va trebui să înțelegem puțin contextul; În anii 90 au apărut mai multe proiecte muzicale create de un grup de producători germani care angajau cântăreți sau dansatori ca fețe pentru melodiile produse. În 1991 după ce se terminase războiul din Golf, o mare parte din soldații americani detașați la bazele militare nemțești au ales să rămână în Germania, mulți dintre ei erau artiști sau muzicieni în devenire iar o parte dintre ei au primit șansa unei cariere în domeniu, așa au apărut trupe ca: “Snap” sau “C & C Music Factory”, la fel sa întâmpla și cu C-Block, “Antony Red Dogg” și “Mr. P” sau cunoscut în acel context și au fost recrutați de producătorul neamț “Frank Müller” care avea nevoie de artiști pentru noul său proiect muzical. Hit-ul care le-a adus faimă în Europa a fost “So Strong Out”. Datorită succesului masiv al piesei, rețeta a fost păstrată iar C-Block a avut în anii următori mai multe hituri parcă trase la indigo și aici ne amintim de: “Summertime”, “Keep Moving” și piesa noastră “Time Is Tiking Away”. După o pauză luată în 2010, C-Block a revenit pe scenă participând la concerte și festivaluri din toată Europa. Dacă muzica lor ți-a trezit amintiri, scriene mai jos un comentariu.

Sursa: diMANSIONS Hit Music Festival