FEATUREDNews

Se împlinesc 20 de ani decând Melanie Thornton (ex La Bouche) a trecut în neființă

Melanie Janene Thornton, născută în Carolina de Sud (SUA) pe 13 mai 1967, a fost o cântăreață, compozitoare și producătoare care și-a câștigat faima la mijlocul anilor ’90 ca membră a grupului Eurodance La Bouche, care alături de Lane McCray, a avut succes mondial cu mai multe hituri, în mare parte single-urile” Be My Lover” și „Sweet Dreams”, ulterior artista a făcut o carieră solo, vânzând peste douăzeci de milioane de discuri în întreaga lume.
În noaptea de 24 noiembrie 2001, Melanie a pășit ultima dată pe scenă în cadrul ultimul ei spectacol în Leipzig, Germania. După prestație, s-a îmbarcat în zborul Crosair 3597, cu destinația Zurich (Elveția), între timp a suferit un accident aerian grav în micul oraș Bassersdorf, la doar câteva minute de Zurich. Avionul în care se afla s-a prăbușit și s-a izbit într-o zonă împădurită cu dealuri, iar la scurt timp a ars. Dintre cei 33 de pasageri aflați la bord, 24 au decedat.
Melanie Thornton a fost înmormântată la Mount Pleasant Memorial Gardens, Carolina de Sud.
Astăzi ne amintim de cele mai reușite proiecte ale artistei, care săptămâna aceasta împlinește 20 de ani de la trecerea ei în neființă.