Music

Ian Campbell (Ice Mc) Biografie

Ice MC (născut Ian Campbell, 22 martie 1965) este un rapper britanic care și-a început cariera muzicală în Italia când a semnat cu Robyx și a debutat cu single-ul „Easy”. El este cel mai bine cunoscut pentru hiturile Eurodance „Take Away the Colour”, „Think About the Way” „și „It’s a Rainy Day”. Hiturile Ice MC sunt cele mai remarcabile pentru că sunt primele melodii din genul Eurodance care îmbină stilul rap raggamuffin cu refrenuri feminine. Producătorul și cântărețul italian Roberto Zanetti (alias Robyx) și echipa sa de muzică au produs hiturile Ice MC, producând simultan hituri pentru alți artiști importanți din anii ’90 precum Double You, Alexia și Corona.

Următoarele două single-uri, „Cinema” și „Scream”, și albumul de debut ulterior, Cinema (lansat mai târziu în 1990), au avut, de asemenea, succes. În 1992, a apărut cel de-al doilea LP al său, My World, dar nu a reușit să obțină succesul predecesorului său.
Al treilea album al său, Ice’n’Green, a fost lansat în 1994 și a prezentat-o ​​pe Alexia ca voce de refren. Trei dintre cele mai de succes cântece ale sale, „Think about the Way”, „It’s a Rainy Day” și „Take Away the Colour”, au ajuns în topurile din întreaga lume. Pentru al treilea album, Ice MC a adoptat un aspect nou de dreadlocks și a folosit rap-ul în stil jamaican, cunoscut sub numele de raggamuffin. Albumul a fost lansat de asemenea în SUA, unde cele mai mari două single-uri au fost promovate în cluburi și difuzare moderată de muzică dance la radio. În 1995, a fost lansat Ice’n’Green – The Remix Album. Acesta conținea diverse remixuri ale single-urilor de succes anterioare.

În 1996, Ice MC a decis să-i părăsească pe Zanetti și Alexia din cauza unor neînțelegeri. La scurt timp după aceea, a fost lansat un nou album ”Dreadatour” (produs de producătorul Masterboy Enrico Zabler). Hitul de pe album a fost „Give Me the Light”, a doua lansare single din „Dreadatour” a fost „Music For Money”, produs tot de Enrico Zabler de la Masterboy, precum și piese de album „Never Stop Believe” și „It’s Up To”. Tu”. Albumul „Dreadatour” în sine nu a fost un succes comercial.

La sfârșitul anului 2002, a decis să se întoarcă în Italia și să-l contacteze din nou pe Roberto Zanetti. Împreună au început să scrie material nou și la începutul anului 2004, au început să înregistreze un nou album ”Cold Skool”.
În 2012 a fost lansat un nou single „Out Tonight” cu Giulia Gal, iar în 2013 au fost lansate noile remixuri de la Enfortro & Dirty Disciples.
În 2017, a fost lansat single-ul cu Nico Heinz și Max Kuhn, inclusiv un videoclip oficial.