Flashback

“Madonna – Vogue”, declarată cea mai bună piesă Dance din anii 90

Renumitul entertainment media din S.U.A. care au alcătuit mai multe topuri de-a lungul istoriei pe baza vânzărilor de albume și mai nou printr-un sistem de votare, a clasat-o pe Madonna cu piesa Vogue ca fiind ce-a mai bună piesă dance ai anilor 90. Printre primele poziții în topul realizat de celebra rezistă se mai află:  Salt-M-Pepa, Spice Girls, Aqua și Ace Of Base.

Ocupanta nr.1 a acestui Top, Vogue a fost lansată oficial în 20 Martie a anului 1990 în Statele Unite și pe data de 25 în Japonia. Piesa a fost inregistrată inițial în 1989 și face parte de pe coloana sonoră a filmului Dick Tracy din 1990.

Piesa dispune de un videoclip care a fost un omagiu adus nu numai starurilor din perioada anilor ’30, ’40 şi ’50, ci şi fotografiilor realizate de Horst P. Horst pentru revista Vogue. Datorită mișcărilor senzuale ale Madonnei în care mimează scene obscene, Vaticanul a criticat-o pe artistă menționând că așa ceva nu este permis în religia catolică (Madonna fiind de religie catolică). În același an, 1990, a fost premiată la MTV Music Awards ca fiind cea mai bună regizare a unui videoclip și cea mai bună producție video.

Mai jos puteți urmări prestația Madonnei la MTV Music Awards din 1990, interpretând piesa “Vogue”.




Lasă un răspuns