FlashbackNews

Adevarul despre destramarea trupei Genius

Trupa “Genius” a fost compusa din: Ovidiu,Oana si Cezar in Timisoara anului 1996, sub numele de Headlight initial iar genul abordat a fost Eurodance si Eurocheese. În martie 1997 sunt remarcaţi la o apariţie pe un post local TV de actualul lor manager si co-producator, Sorin Bocerean (care tocmai încheiase colaborarea avuta patru ani cu grupul Cargo), care le propune colaborarea in vedera lansării la nivel naţional. Răspunsul pozitiv al celor trei este dat după aproximativ patru luni. Imediat se stabileşte o strategie şi se fac unele modificări la piesele deja existente in repertoriul formaţiei.

Primele doua piese imprimate artizanal (Chefu’ si Banii) sunt prezentate câtorva producători din Timişoara şi Bucureşti. Singurul producător care se arată interesat de materialul prezentat este firma East & Art, cu care se lucrează la toate cele patru albume de studio ale formaţiei bănăţene.

  Foarte promovat, datorită stilului nou abordat de cei trei Genius în România şi a strategiei urmată de întreaga echipă (formaţie, produ­cător şi manager), albumul se vinde imediat după lansare, iar primele apariţii scenice sunt încununate de succes. În februarie 1997, Geniusintră prima oară într-un studio TV, apariţiile pe micul ecran făcând creşterea spectaculoasă a vânzărilor şi a solicitărilor pentru spectacole. De reţinut ca Genius, pe parcursul primului an de activitate, a avut nu mai puţin de 250 de apariţii scenice.

 Confirmarea deplină a succesului grupului vine după lansarea celui de-al doilea album, C02, primind Premiul de popularitate la Festivalul Mamaia 1998 şi, conform statisticilor oficiale, fiind considerat Cel mai bine vândut album din 1998, formaţia primind Discul de Platinăpentru România.
 La finalul lui septembrie 1999, Ovidiu cu Oana pleacă împreună cu maşina la un sponsor de-al formaţiei ca să ia banii promişi pentru întreaga formaţie şi să fugă cu ei, lăsându-i în urmă peCezar şi Sorin Bocerean (Managerul). Cezar cu Sorin vin cu altă maşină şi-i ajung din urmă pe Ovidiu si Oana ( sursa: CZB.ro)

Genius se relansează pe Litoral vara următoare într-o nouă formulă (Oana şi Cezar, alături deAmanda) şi promovează ultimul album al formaţiei Genius la Discoteca Cătunul din Jupiter, începând din 15 iulie, unde atracţia serilor este tunul cu spumă. În premieră, varianta CD-ROM a albumului conţine informaţii şi fotografii cu formaţia.
Byte. În vara 2000, Genius este primul grup autohton care beneficiază de o triplă susţinere a activităţii: Manager – Sorin Bocerean (firma Eldosor), Casa de producţie – East & Art, Promoţie – Fundaţia Phoenix.
Oana, solista grupului Genius, şi-a propus să revină în forţă pe litoral, alături de Cezar şiAmanda, aceasta fiind noua formulă Genius. Ea a ajuns la concluzia că este, totuşi, mult mai uşor să te afirmi făcînd parte dintr-o trupă. Partea interesantă este că pe singurul album lansat în această formulă, Genius reorchestrează trei dintre hiturile care au făcut celebră trupa în prima componenţă.
A mai existat o formulă Oana cu Cezar, dar nici una din variantele încercate după iarna 1999 nu au convins publicul.
Ovidiu si Oana au ales sa se stabileasca in State, iar Ovidiu conduce o afacere de succes in Timisoara.
Lasă un răspuns