EventsFEATURED

CIAO Festival Timisoara România 2022

Diskoteka Festival de la Timişoara nu se mai desfăşura la Timişoara. În locul ei, organizatorii au inventat un nou eveniment, sub genericul Ciao Festival. „Pentru că stadionul a fost închis, ar fi fot bine dacă rămânea în stadiul în care l-am lăsat în 2019, nu putem să facem Diskoteka Festival în Timişoara. Este cel mai mare festival retro din Europa, din cauza dimensiunii scenei şi a numărului de artişti prezenţi. Nu întâmplător am venit la Timişoara, care avea stadionul mare. Acum vă pot spune, Diskoteka Festival pleacă din Timişoara. Unde? O să aflaţi. Nu putem anunţa acuma. Va mai reveni doar după ce va exista un nou stadion”, a spus Marius Gavrilă, iniţiatorul Diskoteka Festival.
Timişorenii nu vor rămâne însă fără festival retro. Va apărea un festival mai mic, Ciao Festival, care se va desfăşura la Muzeul Satului Bănăţean, care se va desfăşura în perioada 27, 28 şi 29 mai.

Vor fi trei zile de distracţie, cu patru scene, iar pe lângă muzica live cu invitaţi de legendă, va exista şi câte o scenă pentru muzica românească, evenimente pentru copii şi pentru muzică populară şi etno. O a cincea locaţie va fi în Clubul Vineri 15, unde se vor ţine petrecerile de după miezul nopţii.

„Parte din staful Diskoteka Festival se va ocupa de Ciao Festival, care va avea şi această componentă retro, dar ne-am dat seama că un festival trebuie să se adreseze întregii familii. Pentru că suntem foarte aproape de Ziua Copilului, deschidem festivalul şi pentru ei. Vom numeroase activităţi pentru ei încă din prima zi, cu paradă, cu personaje, păpuşi uroaşe şi va exista o scenă, Princhindel, dedicată numai copiilor. Apoi, va mai fi o scenă de folclor. Vom aduce ansambluri folclorice din întreaga ţară, care vor avea la dispoziţie scena Datina”, a afirmat Victor Mihalache, directorul Ciao Festival.

Organizatorii au semnat deja toate contractele cu artiştii, însă numele lor vor fi făcute publice de abia în luna aprilie. A fost anunţ un singur numle: trupa franco-braziliană Kaoma, formată în 1988, care a rămas în istorie cu faimosul hit „Lambada”.

„Pentru că tot vom avea sute de dansatori din întreaga ţară, vom face un moment deosebit. Toţi aceşti dansatori vor transforma piesda <Lambada> într-o horă românească, cântată live de Kaoma. Este una dintre surprize, dar vom avea foarte multe momente de acestea. Vom avea artişti pe care îi ştie fiecare tânăr născut un pic mai de mult, dar şi tânăra generaţie. Este un line-up interesant, nu vor fi dezamăgiţi fanii. Mai pregătim ceva, încă nu semnat contractul, va fi ceva nemaivăzut. Este vorba de cineva foarte îndrăgit, care nu a fost niciodată în România”, a mai spus Victor Mihalache. Sursa: ziuadevest.ro