FEATUREDFlashback

Maria Isabel Garcia explică cum a luat naștere hitul “Bailando” al grupului belgian Paradisio

 „Am scris Bailando în baie. Tatăl meu era sudor și lucra noaptea. Așa că, pentru a nu-l deranja în timp ce dormea ​​ziua, mă izolam în spațiul cel mai îndepărtat de camera lui din casă. Gresia, spațiul și ecoul din baie m-au inspirat. 

Maria Isabel Garcia Asensio (Marisa) s-a născut în Malaga, Spania, dar în prezent locuiește în Belgia. Ea a compus prima ei melodie la chitară la vârsta de 12 ani. A creat proiectul Marisa împreună cu alți 2 prieteni, a trimis un demo și a lansat două single-uri: Vivre avec toi și Love and melody . Ea a prezentat spectacolul Bonito la începutul anilor ’90. A filmat primul ei videoclip în Forest National. Cu Power People, ea a participat la cântecul caritabil Chante Brother (Song for Life) pentru a sprijini comunitatea de oameni rănită din fosta Iugoslavie.

Noi producători au descoperit-o datorită emisiunii belgiene „10 qu’on aime”. Scopul lor a fost să găsească o cântăreață pentru un parlando (cântare în spaniolă la o piesă muzicală). Așa că Marisa a ascultat instrumentalul, dar nu a putut să nu înceapă să cânte și să-l condimenteze în felul ei. Această piesă a fost în curând ascultată de Radio Contact, care a decis să-l facă hit. Un Clima Ideal a fost lansat în 1995 și a devenit hit-ul verii.

Ea explică: „Am scris Bailando în baie. Tatăl meu era sudor și lucra noaptea. Așa că, pentru a nu-l deranja în timp ce dormea ​​ziua, mă izolam în camera care era cea mai îndepărtată de al lui în casă. Gresia, spațiul și ecoul din baie m-au inspirat. Au dat o dimensiune uriașă melodiilor mele.”

După ce a fost vocalistă feminină pentru proiectul Paradisio (împreună cu ea, grupul a înregistrat hituri precum Bailando sau Vamos A La Discoteca ), a intrat solo și a lansat 2 single-uri: Copa de champana și Chocolate café . Au fost compuse și aranjate de Patrick Hamilton. Producătorul executiv a fost Patrick Vanderhallen.

Ea locuiește în prezent în Alleur în regiunea Liège (Belgia). S-a căsătorit cu DJ Charley, pe care l-a cunoscut în 2002.