Flashback

Sărbătoritul zilei: Marta Simlat (J.K.)

La început de an, lansăm o nouă rubrică aici la GherlaFM unde, vom aducem în prim plan pentru a le ura un călduros La Mulți Ani! artiștilor care au scris istorie în muzica eurodance. Născută pe data de 2 ianuarie 1970 în Cracovia (Polonia), Marta Simlat (cunoscută ca J.K.M sau mai simplu J.K) a fost model dar și cântăreață de muzică dance care a devenit cunoscută în toată lumea în anii 90 pentru hiturile sale „My Radio”, „You & I” și „You Make Me Feel Good”.
J.K. a fost un proiect italian eurodance care a avut un succes moderat în anii 90 cu producătorii italieni Larry Pignagnoli și Davide Riva. Simlat s-a mutat din Polonia în Italia în 1992 pentru a urma o carieră de modeling; cu toate acestea, la scurt timp după mutarea ei, ea a fost remarcată de Larry și David care aveau nevoie de o voce feminină pentru noul lor proiect J.K și a convins-o pe Simlat să înregistreze primul single al proiectului care se numește „You Make Me Feel Good”, care a devenit imedit un hit major în Franța, Italia, Germania și a ajuns pe primul loc în topurile de muzică dance din Canada.
Al treilea său single, „You & I”, a ajuns pe primul loc în topurile dance canadiene și a obținut o repercusiune puternică în Europa. Piesa a fost folosită și pe multe compilații de muzică dance din întreaga lume, inclusiv „Muchmusic’s Dance Mix ’95” și „Eurodisco ’96 Collection”. Un al patrulea single, „My Radio”, a cucerit Europa și a devenit popular și în Japonia. Deși ultimul single oficial al lui J. K. M. , Deep in the Night”, a fost lansat în 1999, Benassi Bros a realizat două versiuni de cover ale melodiilor J.K. cu solistul Dhany în 2005 intitulat „Hit My Heart” și „Make Me Feel”. Cele mai multe single-uri au fost lansate doar în Italia.
De fapt, vocea lui J.K. a fost interpretată de Giovanna Bersola, Sandy Chambers și Zeitia Massiah pe toate melodiile. Lip-sincronizare a fost interpretată în videoclipurile și spectacolele live ale lui Simlat. S-a dovedit că Simlat a uitat să închidă microfonul în timpul interpretării „My Radio” la Dance Machine 9 iar vocea ei reală a fost apoi dezvăluită, care nu semăna deloc cu ceea ce se afla în spatele cântecelor. După ultimul său single oficial, „You Got Me Dancing” în 2000, Simlat a dispărut din ochii publicului și a părăsit proiectul J.K. (probabil din cauza acuzațiilor dovedite de playback) lăsându-l proiectul J.K. fără interpretă.
Asta e istoria din spatele proiectului J.K și a lui Marta Simlat și merită un loc în Retro Activ-ul nostrul de astăzi urându-i La Mulți Ani pentru frumoasa vârstă pe care o împlinește astăzi.