FEATUREDFlashback

“Loft – Hold On” și influența adusă de acest proiect în stilul muzical Eurodance

Foarte ușor de recunoscut acest sound al trupei ”LOFT”, piesa se numește ”Hold On” iar în unele variante ”Hold On Respect Maximum”.

Ne întoarcem în 1993, anul în care prindea contur acest trend Eurodance, un stil care a avut mare succes în Europa. O mare parte din vină o purtau studiourile de producție nemțești care au lansat trupe Eurodance pe bandă rulantă. Poate vă mai amintiți de ”Culture Beat”, ”Captain Hollywood Project”, ”Snap”, ”Haddaway”… toate sunt proiecte pornite din studiourile germane și care dominau piața muzicală europeană.
Hold On este cel mai mare succes și probabil singurul hit major LOFT, piesa era o prezență constantă la radio, pe compilațiile muzicale și a ajuns până pe locul 54 în Euro Chart Hot 100. În 1994, o bună bucată din instrumentalul piesei a fost folosită de formația germană ”Fun Factory” pentru piesa ”Close To You”. Așa cum spuneam, erau toți în aceeași gașcă. Trupa LOFT a fost înființată de 2 frați jamaicani ajunși în Germania tocmai din Kingstone, celor 2 frați li s-au alăturat pe parcurs mai mulți cântăreți care au venit și au plecat iar formația adunând dea lungul timpului în jur de 10 membri. Vocea feminină care se aude în Hold On aparține cântăreței americane Kim Sanders, artista cu cea mai interesantă poveste dintre toți membrii trupei. După succesul avut alături de Loft, Kim a încercat o carieră solo și a lansat primele sale piese în 1994 dar fără succes. În 1998 s-a alăturat proiectului Culture Beat, însă trupa era deja departe de succesul avut în perioada ”Mr Vain”. În 2003 după foarte multă muncă în studio, artista a lansat primul album solo, numit ”Pretty On Age” însă din cauza unei erori tehnice a casei de discuri care a pus cod de bare greșit pe album, Pretty On Age nu a fost eligibil pentru topurile muzicale. Mergem până în 2011 când Kin Sanders a participat la shoul muzical Vocea Germaniei unde a cântat printre altele ”Killing Me Softly” și ”Empire State Of Mind”. A reușit să ajungă până în finală, însă a terminat pe locul 2 după Ivy Quainoo o tânără de 19 ani iar Kim avea pe atunci 41 de ani.
Să nu uităm de unde am plecat, Loft – Hold On, o piesă pe care multora ne amintește de vremea când înregistram piese de la radio și derulam casetele cu creionul. Este o piesă ascultată și astăzi reușind să strângă lunar sute de mii de streamuri și vizualizări pe YouTUBE și este un hit care merită din plin un loc în flashback-ul Gherla FM