FlashbackNews

„Cappella” ieri si azi

Una dintre cele mai influente trupe dance ai anilor 90 care activeaza si in prezent, avand concerte in intreaga lume este formatia italiana Cappella fondata in 1987 de catre „Gianfranco Bortolotti”. acest grup, a trecut printr-o serie de modificari de-a lungul anilor iar ce-a mai mare schimbare vine in 1990 cand noii membri de origine britanica „Kelly Overett” și „Rodney Bishop” lanseaza primul succes al formatiei si anume hitul ” U Got 2 Let the Music „care a ajuns pe locul 2 in UK Singles Chart din anul 1993 si urmat de single-ul „U Got 2 Know” din acelasi an care poarta si numele albumului lansat in 1994 ce cuprind hituri precum: „Move On Baby”, „U & Me” sau „Move It Up”. Imediat dupa lansarea albumului „U Got 2 Know”, Kelly a fost concediata din proiect, necunoscandu-se motivul pana in prezent.
In luna Mai a anului 1995, „Allison Jordan” ii ia locul lui Kelly iar in locul lui Rodney vine „Patrick Osborne”. Tot in acelasi an lanseaza hitul ” Tell Me the Way ” care a ajuns pe locul 17 in Marea Britanie și a fost urmat de albumul „War In Heaven”.
Pe 25 februarie 1998, Cappella a lansat cel de-al patrulea album intitulat „Eponim”. Albumul a fost susținut de trei single-uri, intitulate „Be My Baby”, „U Tore My World Apart” și „Throwin ‘Away”. La sfarsitul anului 1998, proiectul Cappella inceta sa mai existe dupa plecarea lui Allison si dupa o pauza de 15 ani, in 2013 Cappella revine alaturi de acelasi producator Gianfranco Bortolotti și cu noii membri, un cuplu căsătorit: Lis Birks ca solist vocal și Marcus Birks ca rapper. Cappella in noua formula nu a scos piese noi, doar aparitii la concertele retro, interpretand marele hituri din anii 90. Formatia a trecut si prin Romania in anul 1994, fiind invitati la Romexpo, eveniment organizat de televiziunea Romana.Lasă un răspuns