Flashback

În Februarie, îl sărbătorim pe ATB

André Tanneberger, care sprijină proiectul ATB, s-a născut pe 26 februarie 1973 la Freiberg (Thüringen). În 1984, părinții lui s-au mutat la Herne, Germania de Vest, pentru a găsi pentru ași găsi o viață mai bună. La sfârșitul anilor 80, Andre mergea aproape în fiecare weekend la Tarm Center din Bochum (unde lucrează ca DJ rezident) pentru a asculta mixurile DJ-ului german Thomas Kukula.
Datorită unor buni prieteni de-ai lui, a făcut cunoștință cu Thomas Kukula, care a fost uimit de primele încercări de mixaje ale lui André și i-a oferit să mixeze și să dea notă finală primelor sale piese în studioul său. Acolo André a putut folosi o mulțime de echipamente, printre care și un Synthesizer Sequential Pro One, căruia îi datorează numele primului său proiect Sequential One. În februarie 1993 a fost lansat primul single Sequential One intitulat Dance . Treptat, André a început să-și construiască propriul mic studio de înregistrări.
Primul lui mare hit a fost My Love Is Hot (Sequential One) , o piesă de dans progresivă din 1997. Această piesă a fost urmată de piese precum I Wanna Make U și Dreams . În 1998, Sequential One a lansat Imagination , care nu a avut prea mult succes. Între timp, a lansat single-urile solo Fiestas in Mallorca și Time Now . Odată cu lansarea albumului a fost lansat un nou single, intitulat Inspiration Vibes, cu sunetul tipic Sequential One.
Adevărata descoperire pentru Andre a fost piesa 9 PM (Till I Come), lansat în 1998 sub înregistrările casei de discuri Kontor Media. Ritmurile captivante, efectele pitch slide și micul efect de sonar s-au dovedit a fi foarte populare.
Cu cel de-al doilea single intitulat Don’t stop, André a intrat în toate cele mai importante topuri, de exemplu a ajuns pe locul 3 în Israel. Aceste două hituri i-au permis să-și recunoască talentele și să lanseze primul său album Movin’ Melodies (care a fost lansat și sub diferite nume, precum Dolphin’s Mind ). Solista care cântă în Don’t Stop and 9PM (Till I Come) se numește Yolanda Rivera, iar artistuil a cărui voce apare în Killer este Drew Williams.

În 1999, a contribuit la proiectul social United DJs din America Centrală cu single-ul Too Much Rain .

Între timp, André devenise cunoscut ca remixer: a făcut remixuri pentru artiști Eurodance precum General Base, Fun Factory , Black Baron , Haddaway , U96 , Sash! , Bass Bumpers , Real McCoy , 666 , Damage Control , Thea Austin și, mai recent, Blank & Jones, Enigma, William Orbit, Texas, A-Ha, Future Breeze, Miss Jane, Kosmonova, Ayla și United Deejays For Central America ( Prea multă ploaie ). Unele dintre remixurile sale au fost adunate pe CD-uri precum Dream Collection ’99 și Music So Wonderful. De asemenea, a continuat să facă DJ în multe cluburi precum Riu Palace (Mallorca).

Al treilea single care a fost lansat este Killer care reprezintă o versiune cover a unei piese de Seal/Adamski lansată inițial la începutul anilor ’90. Această piesă conținea câteva beat-uri și linii de bas captivante și combină sunetele originale cu unele noi. A atins vârful pe locul 4 în Marea Britanie. În iunie 2000, ATB a participat la Festivalul Essential din Brighton (Marea Britanie) alături de multe alte vedete techno precum Fatboy Slim sau Armand van Helden. El a primit, de asemenea, premiul pentru cel mai bun single și cel mai bun debutant la primul Dancestar Awards (organizat de World Online).

Următorul single care urmează să fie lansat s-a intitulat The Summer , de pe al doilea album Two Worlds (un album dublu, care conținea 21 de piese, lansat în septembrie). Următorul single s-a numit The Fields Of Love, care a fost o coproducție cu York (proiectul lui Jörg și Torsten Stenzel). Colaborarea cu doi astfel de mari nume de pe scena eurodance-ului a însemnat că noua melodie a fost un hit garantat. De fapt, a ajuns rapid pe locul 3 în Israel și pe locul 16 în Marea Britanie. Următorul proiect a fost Let You Go , ajungând pe locul 34 în Marea Britanie și pe locul 9 în Israel.

A urmat single-ul Hold You , lansat în noiembrie 2001. Noul album urma să fie lansat pe 28 ianuarie 2002. Se numea Dedicated și includea cel mai recent single You’re Not Alone (un remake al fostului hit al lui Olive) care a ajuns pe locul 21 în Israel.

2002 : ATB a participat la proiectul Dance United , creat pentru a ajuta victimele inundațiilor din Germania. Au lansat un single numit Reach Out pe 30 septembrie.

2003 : după piesa I Don’t Wanna Stop , noul CD-maxi al lui ATB a fost lansat în iunie sub eticheta Kontor. Era intitulat Long Way Home . A inclus remixuri de la Steve Murano (care tocmai a lansat un remake al lui Passion ), printre altele.
2004: Noul single Marrakech al lui ATB a fost lansat pe 19 martie. Noul album al lui ATB se va numi No Silence. În iulie, a apărut noul single Ecstasy al lui ATB . A atins vârful pe locul 1 în lista de redare DJ germană, în timp ce single-ul precedent Marrakech a ajuns pe locul 14 în Billboard Hot Dance Music din SUA.

ATB va deveni primul artist german care va lansa un single exclusiv ca descărcare. Here With Me , a treia piesă de pe albumul Top 10 No Silence , va apărea pe 4 octombrie. După ce primele două single-uri au fost vândute ca produse fizice obișnuite, artistul și casa de discuri au convenit să folosească doar ruta de vânzare digitală pentru al treilea single. “Aceasta este epoca magazinelor de descărcare și pur și simplu vrem să arătăm calea. Cred că este o pălărie foarte veche pentru a blestema tehnologia. În schimb, ar trebui să o folosim în avantajul nostru”, a comentat Andre Tanneberger cu privire la decizia sa.

Din 4 octombrie 2004, Here With Me va fi disponibil atât ca pachet (inclusiv single, două mixaje de club și piesa bonus IntenCity ) cât și ca o singură piesă. De altfel, Here With Me anunță și noua compilație de mixuri ATB ATB – The DJ (In The Mix) 2 , care va fi pusă în vânzare pe 15 noiembrie. Mixurile de club ale Here With Me sunt, desigur, disponibile și pe vinil pentru DJ.

2005: ATB a contribuit la proiectul de asistență colectivă Dance United Help Asia , pentru victimele inundațiilor. A lansat single-ul Believe In Me , cu vocea lui Jan Loechel.

Următorul single a fost Humanity . A fost lansat la început ca 2 vinil, primul fiind lansat pe 6 iulie, conținând un remix de rang 1, piesa Funaki (remix-ul Woody Van Eyden) și un remix Alex Morph. Două zile mai târziu, a fost lansat un al doilea vinly, de data aceasta conținând mixul Original club, mixul Energy și mixul Album Finished.

Humanity a fost inclus pe cel mai bun album Seven Years .

2007: ATB a lansat un nou single cu Heather Nova intitulat Renegade . Următorul album nou a fost intitulat Trilogie . Următorul single al lui ATB, Feel Alive , a fost în magazine pe 27 iulie 2007

2008 : Urmatorul album al lui ATB (al 8-lea din cariera sa) nu va fi lansat inainte de primavara 2009, deoarece este foarte ocupat cu concertele din SUA si Australia. Albumul va conține stil și sunete noi

2009: Noul album al lui ATB s-a numit Future Memories și este un dublu CD. Albumul conținea mai multe featuring-uri ale unui artist care a adus înapoi melodiile lor refăcute: My Saving Grace cu Aruna Abrams a fost o reînregistrare în trance a melodiei ei Saving Grace (o piesă pop-rock lansată inițial în 2005 pe albumul lui Aruna Running Red Lights ). Noul său single s-a intitulat Behind , cu proiectul italian Flanders (care au fost încă o dată autorii originali ai cântecului). Videoclipul a fost filmat la Paris.

2010: noua sa compilație The DJ 5 în mix a fost lansată pe 1 ianuarie. Noul său single Could You Believe a fost lansat în iunie. El a spus că plănuiește un nou album pentru 2011. DJ-ul din mixul 6 a apărut pe 31 decembrie 2010. Noul său single s-a intitulat Twisted Love .

2011: Noul album al lui ATB se va intitula Distant Earth și conține 22 de piese. A fost lansat pe 29 aprilie 2011. Noul său single Apollo Road a fost o colaborare cu Dash Berlin. În septembrie, ATB a lansat o versiune remixată a actualului său album Distant Earth .

Piese Eurodance remixate de ATB:

Bass Bumpers : Running ’97 (1997)
Black Baron : What’s Your Name (1994),
Damage Control : You’ve Got To Believe (1993)
Fun Factory : Pain (1994), I Wanna B With U (1994)
General Base : Apache (1993), Poison (1993), Base Of Love (1993), I See You (1993), Thank You (1995), On & On (1997),
Haddaway : Fly Away (1995),
Sash! : Colour The World (1999),
Real McCoy : One More Time (1997),
666 : Alarma (1997)
Thea Austin : Magic Touch (1994), Let Go (1996)
U 96 : Movin’ (1995)