News

Inventatorul casetelor audio a decedat la 94 de ani

La începutul anilor 60, inginerul olandez Lou Ottens care a devenit șeful departamentului de dezvoltare al companiei Philips, a creat celebra casetă audio care ne dădea nouă bătăi de cap când banda acesteia rămânea blocată în casetofon și o derulam cu pixul.
Invenţia lui Ottens a a fost prezentată la un târg de electronice din Berlin în anul 1963 și a devenit rapid un succes mondial, transformând astfel felul în care oamenii ascultau muzică, iar în ultimii ani a fost constatat un reviriment al casetelor audio. Lou Ottens a încheiat acorduri cu Philips şi Sony prin care modelul creat de el a fost confirmat şi patentat, după ce mai multe companii japoneze au produs casete similare cu diverse mărimi.
Inginerul olandez s-a pensionat în 1986. Întrebat despre cariera lui, Lou Ottens a spus că cel mai mare regret al său a fost că Sony, nu Philips, a creat faimosul dispozitiv mobil pentru casete audio, “Walkman”-ul.
Potrivit BBC News, sau vândut în total aproximativ 100 de miliarde de casete audio la nivel mondial de la introducerea lor pe piață.
Inginerul olandez Lou Ottens, inventatorul casetei audio, a murit weekendul trecut la vârsta de 94 de ani.
Sursa: Digi24