FEATUREDFlashback

“Kim Sanders”, vocea emblematică a muzicii dance din anii 90

Kim Sanders este o căntăreață și compozitoare de origine afroamericană, născută în statul Indiana din SUA la data de 24 octombrie 1968. Cariera muzicală și-a începuto în 1993 atunci când a venit în Europa și s-a stabilit în Germania, semnează un contract cu casa de discuri Columbia Germany și lansează în același an piesele: “Show Me”, “Tell Me That You Want Me” și “Ride”. Tot în același an, colaborează cu proiectul “Captain Hollywood Project” pentru melodia “Impossible”. Un an mai târziu, văzând că nu prea are succes pe plan solo, intră în trupa Loft (printr-un casting) iar piesa “Hold On” intră rapid în majoritatea topurilor europene datorită ritmului accelerat care era un trending în muzică la acea vreme.

În 1995, colaborează cu “Steven Levis Featuring” & Nosie Katzmann pentru piesa “Out Of My Head” iar proiectul apare în 3 versiuni, fiind promovată pe compilația Dance Pool.
În 1998, după plecarea lui Tania Evans din proiectul Culture Beat, Kim Sanders îi ia locul și rămâne în trupă un an. În tot acest timp, apare albumul “Metamorphosis” ce conțin hituri precum: “Pay No Mind” și “Rendez-Vous”.

La sfârșitula anilor 90, interesul pentru muzica eurodance a scăzut simțitor iar pe la începutul anilor 2000, Kim î-și încearcă norocul pe plan solo și lansează în 2003 albumul “Pretty on Edge” care nu a reușit să intre în topuri din cauza faptului că, casa de discuri a introdus codul de bare incorect pe album.
Supărată datorită acestui incident, Kim ia o pauză și revine în 2011 când participă la vocea germaniei interpretând cavere după hituri celebre cum ar fi: “All That She Wants”, “Killing Me Softly with His Song” și “Empire State of Mind”. Ajunge până în finală ieșind din concurs pe poziția a 2-a.

Având un palmeres muzical foarte bogat de-a lungul carierei muzicale, Kim, poate fi catalogată ca fiind una dintre vocile de aur a muzicii dance 90.
Lasă un răspuns