Flashback

“Simone Jackson” Istoria din spatele unui proiect de succes

Așa cum v-am obișnuit de ceva vreme, încercăm să readucem în prim plan, vocile de aur din muzica dance europeană de la începutul anilor 90. Astăzi vom vorbi despre Simone Jay (Simone Jackson Clark), este un cântăreț-compozitor american Dance / R’n’B /, a venit la începutul anilor 90 în Europa iar aici îl cunoaște pe producătorul italian Roberto Zanetti (Savage) și lansează primul proiect muzical în 1993 intitulat „Love is the key” produs de casa de discuri DWA Records. Tot în același an, colaborează cu Ice MC pentru piesa „ Take Away the Color ” unde Jay interpretează refrenul la celebra piesă (versurile fiind scrise chiar de Simone)

Anii ’94 și ’95 a însemnat un nou level în cariera artistei, face parte din proiectul italian “Netzwerk” și lansează două hituri de mare succes care au ajuns în topurile europene, „Passion” și „Memories” se bucurau de un succes imens chiar și la radio.

În 1997, Jay, se reorientează către o carieră solo, lansează noi proiecte cum ar fi: “Wanna B Like A Man”, “Midnight” sau “Luv Thang”. Anul 1998, avea să însemne o nouă colaborare, deoarece intram în era muzicii de CLUB, Dj Dado o cooptează pe Simone pentru piesa “Ready Or Not” compusă de echipa Antiqua Studio a Casteggio PV. Aceast proiect, promovat intens de postul de televiziune german VIVA, intră pe radio și în discoteci datorită noului vibe în muzica de club de la acea vreme.

După această colaborare de succes, au mai urmat și alte proiecte cum ar fi: „Paradise”, „Good Times” (1999), Give Me Love, “Mum & Dad” (2000).
În 2008, Simone Jay a lansat albumul, „The Way”, produs de Marco Carmassi pentru Sonikrecords cu unii dintre cei mai prestigioși muzicieni din lume ( Paul Jackson Jr , Vinnie Colaiuta , John Beasley , Gregg Bissonette , Steve Tavaglione , Keith Eaddy și Rafael Padilla ). albumul conține 11 piese R’n’B care sporesc calitățile sufletesti ale cântăreței. Versurile au fost scrise de Carmassi și chiar de Simone Jackson.
În ultimii ani, Somone Jay s-a retras în Statele Unite bucurându-se de întreaga cariră muzicală. Pentru toatele proiectele care ne-au descrețit frunțile în anii 90, considerăm că Somone Jackson poate fi supranumită una dintre vocile de aur ale anilor 90.