FEATUREDNews

Trupa Masterboy sarbatoreste 30 de ani de cariera muzicala

Luna aceasta se implinesc 30 de ani decand ce-a mai renumita trupa dance a anilor 90 s-a infiintat. In luna Ianuarie 1990, Tommy Schleh si Enrico Zabler pun bazele unui proiect muzical ce avea sa faca ravagii in topurile europene si nu numai. Cei 2 membri s-au intalnit un an mai devreme, in vara anului 1989 intr-un club din Londra unde au pus la baza infiintarea proiectului iar la acea vreme Rico, a trăit în Heidelberg și Tommy în Sinnsheim (Germania). Odata cu infiintarea trupei, lanseaza si primul proiect „Dance To The Beat” ce avea sa fie lansat un an mai tarziu pe primul album „The Masterboy Family”. La început aceasta piesa a fost compusa pentru deschiderea unei discoteci „The Kinki“ și trebuia să fie vândute numai în acest club. In vara aceluiasi an, piesa intra in topurile din Germania si ramane in primele 10 timp de 16 saptamani consecutive. In Noiembrie 1990 lanseaza ce-l de-al doilea single „Shake Up And Dance” apoi, „I Need Your Love”, „Summer-Night”.

Odata cu lansarea celui de-al 2-lea album in 1993 se alatura in trupa si vocalista „Beatrix Delgado” (Trixi) si inregistreaza prima piesa in format trio „Cause We Do It Again” iar piesa de rezistenta „Everybody Needs Somebody” a urcat pana pe pozitia #41 Top cele mai bune piese Dance din lume. pe acest album mai sunt mentionate: „Fall In Trance”, „Feel My Life”, „Where Are You Now Boy”, „Welcome To The Future Of Paradise”. In septembrie 1993, lanseaza hitul „I Got To Give It UP” ce apare pe albumul cu numarul 3 „Different Dreams”.

Albumele 3 si 4 („Different Dreams” 1994 si „Generation Of Love” 1995) sunt proiectele care au atins apogeul Masterboy si aici amintim: „Feel The Heat Of The Night”, „Feel The Fire”, „Is This The Love”, „Different Dreams”, „Give Me Your Love”, „Generation Of Love”, „Anybody (Movin’ On)”. Dupa lansarea celor 2 albume, Masterboy s-a bucurat de un succes axtraordinar iar piesele au ajuns in top 5 in tari precum: Germania, Elevetia, Olanda, Regatul Unit, Canada, S.U.A., Austria, Franta, Italia chiar si in Romania. Ianuarie 1996 inregistreaza „Land of Dreaming” care s-a bucurat la fel ca si piesele anterioare de un imens succes atat pe peata europeana dar si in Miami Beach, (Florida) si America De Sud (o premiera atunci in industria dance europeana). Enrico Zabler, care compunea piesele Masterboy dar si lui Ice MC in 1996, lanseaza un proiect caritabil impotriva SIDA si alaturi de mari trupe dance din acea perioada (World Appart, E-Rotic, Mr. President, Scooter) lanseaza „Love Message” care a fost inclus pe un CD iar banii din vanzari s-au dus pe partea acestui fapt caritabil.

In vara anului 1996, Beatrix paraseste trupa Masterboy pentru a incepe o cariera solo si sub numele de proiect „la Cream” lanseaza primul sau single „Falling For Your Love”. Locul ramas vacant a fost ocupat imediat de Linda Rocco (fosta membra a grupului Dance 2 Trance) iar in luna Octombrie a acelui an apare albumul „Colours” ce contin piesele in noua formula: „Show Me Colours”, „Mister Feeling”, Just For You”, „Ocean Bizarre”, „Baby Let It Be”, „Children Of The Night”. Au inceput un scurt turneu de promovare in Asia si estul europei, trupa fiind invitata sa recite in cadrul festivalului de la Brosov „Cerbul De Aur”.

Lasă un răspuns